Mijn verhaal
Hans van Nieuwenhuyzen

Mijn verhaal
Hans van Nieuwenhuyzen

De passie voor techniek is Hans van Nieuwenhuyzen met de paplepel ingegoten. Hij sleutelde al op jonge leeftijd aan auto’s. Op een gegeven moment wilde hij groter en verruilde de technicus personenauto’s voor trucks en trailers.

"Er zijn volop doorgroeimogelijkheden"

Wat Hans zo aanspreekt aan trucks? “De grootte, het vermogen, de mooie techniek. Schitterend om daaraan te mogen werken.”

Hans is welhaast met het gereedschap in zijn hand geboren. “Mijn vader heeft een eigen autobedrijf en zo ben ik er ingerold. Toen ik klein was, was ik al aan het sleutelen. Een baan in de techniek heeft mij dan ook altijd geïnteresseerd. Ik heb er eerst voor gekozen om automonteur te worden omdat mijn vader dat ook al was.”

Hans werkte jarenlang als monteur in de garage van een autobedrijf. Het begon echter te kriebelen en Hans ruilde de personenauto’s in voor trucks en trailers. “Ik heb een switch gemaakt omdat ik wat anders wilde. Trucks hebben me ook altijd geïnteresseerd. Ze zijn groot, hebben veel vermogen en zijn mooi om te zien.”

Hans werkt nu als technicus bij Bluekens. “Het leukste van dit werk vind ik de afwisseling. De ene keer ben je bezig met het uitlezen van een truck, dan doe je een beurt, dan weer ben je met een trailer bezig. Elke werkdag is anders. Werken aan trailers vind ik het leukste. Het grove werk: lekker lassen, branden en snijden.”

“Bij Bluekens kom je als werknemer niks tekort. Het werk is afwisselend, het salaris goed, de samenwerking met collega’s gaat perfect en er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Ik ben nu bezig met het halen van mijn APK-papieren om keuringen te mogen doen en ik kan verder leren tot bijvoorbeeld diagnosetechnicus.”

Vrachtwagenmonteur
Functieprofiel - Vrachtwagenmonteur

De technologische ontwikkelingen gaan in een razend tempo

De transportwereld is continu in beweging. Bluekens Truck en Bus beweegt niet alleen mee, maar loopt voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Wij zijn volop bezig met alternatieve brandstoffen, zoals LNG en elektrisch rijden.
dit verhaal