Officieel partner JINC

Officieel partner JINC

Kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. Daar zet non-profitorganisatie JINC zich voor in. Bluekens Truck en Bus steunt dit doel van harte en is daarom nu officieel partner van JINC.

Waar staat JINC voor?

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben evenveel talenten en dromen als andere kinderen, maar helaas groeien zij op in een omgeving waar ze minder kans hebben op een succesvolle loopbaan. JINC wil deze jongeren een extra steuntje in de rug geven. 

Via projecten maken jongeren van 8 tot en met 16 jaar onder meer kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC en haar partners jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.
 

Bliksemstage geeft beeld van Bluekens

JINC organiseert haar programma samen met het onderwijs en ruim 500 partners uit het bedrijfsleven, waaronder Bluekens Truck en Bus. “Wij dragen dit doel een warm hart toe”, zegt Terence de Ronde, servicemanager bij Bluekens Truck en Bus en JINC-coördinator. “Het afgelopen jaar werkten we al samen met JINC en nu zijn we officieel partner geworden. In de praktijk betekent dit dat we regelmatig groepen jongeren ontvangen voor een bliksemstage. In een ochtend krijgen ze een rondleiding in ons bedrijf. Ze nemen een kijkje in de werkplaats en het magazijn, maar ook bijvoorbeeld op kantoor bij de binnendienst. Zo proberen we ze in korte tijd een goed beeld te geven van wie we zijn en wat je bij ons kunt doen.”

Mooi rapportcijfer

In het schooljaar 2021-2022 ontvingen we voor het eerst groepen jongeren. De leerlingen beoordeelden hun bliksemstage bij Bluekens met een 8,3. 

De Ronde: “Een mooi cijfer, waar we trots op zijn. Veel jongeren hebben geen idee wat wij doen als ze hier binnenkomen. Dat terwijl je juist in de techniek heel veel kanten op kunt en jezelf kunt specialiseren. Het is mooi om te zien dat ze aan het eind van hun bliksemstage vol bewondering en enthousiasme de deur uitgaan. Jongeren zijn immers het personeel van de toekomst. Er zijn ook al echt jongeren enthousiast geworden over het vak. Twee jongens zijn na hun bliksemstage nog een paar keer bij ons langs geweest om te komen kijken en hebben nu besloten om hun vervolgopleiding in de techniek te gaan doen.”

Wil jij ook samen werken aan vooruitgang?

In de werkplaats heb je zeer afwisselend werk. Je voert bijvoorbeeld onderhoud uit, stelt diagnoses, repareert, doet keuringen en verzorgt de opbouw en het rijklaar maken van nieuwe voertuigen. Word jij onze nieuwe collega?