Mijn verhaal
Niels Esselink

Mijn verhaal
Niels Esselink

Niels Esselink verruilde de stal voor de garage. In plaats van koeien melken en voeren sleutelt hij nu aan trucks. “Het bevalt mij uitstekend!”

"De variatie in het werk spreekt mij aan"

Niels werkte via een uitzendbureau jarenlang bij melkveehouderijen. “Daar deed ik allerlei voorkomende werkzaamheden: melken, voeren, noem maar op. Op een gegeven moment wilde ik echter wat anders, meer variatie in het werk.”

De keuze viel op een baan in de techniek. Dat was niet geheel toevallig. “Ik heb zelf altijd hobbymatig aan brommers, motors en auto’s gesleuteld, dus ik had er al affiniteit mee. Via via kreeg ik de vraag of ik bij Bluekens wilde komen werken. Ik heb er ‘ja’ op gezegd omdat het leuk leek om te werken met vrachtwagens. Heel wat anders dan auto’s, maar wel prachtig werk. Vooral de afwisseling spreekt mij aan. Je begint de dag bijvoorbeeld met de beurt van een truck en aan het eind van de dag ben je bezig om een storing te verhelpen. Daarnaast heb ik fijne collega’s met wie ik goed overweg kan. Dat maakt het ook leuk.”

Niels heeft absoluut geen spijt van zijn carrièremove. “Een paar jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik in de vrachtwagens terecht zou komen en hier zou gaan werken, maar ik heb het reuze naar mijn zin. Bluekens is een prettige werkgever. Je mag in principe alle werkzaamheden doen die je wilt en je hebt ook de kans om je te specialiseren. Ik kan, als ik een paar jaar ervaring heb, bijvoorbeeld opklimmen tot APK-keurmeester. Ik raad mensen die een andere baan overwegen zeker aan om bij Bluekens te komen werken. Het werk is gevarieerd en er zijn volop mogelijkheden om door te groeien.”

Vrachtwagenmonteur
Functieprofiel - Vrachtwagenmonteur

De technologische ontwikkelingen gaan in een razend tempo

De transportwereld is continu in beweging. Bluekens Truck en Bus beweegt niet alleen mee, maar loopt voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Wij zijn volop bezig met alternatieve brandstoffen, zoals LNG en elektrisch rijden.
dit verhaal