Mijn verhaal
Raymon Wiegers

Mijn verhaal
Raymon Wiegers

Raymon Wiegers gaat voor het grote werk. Hij heeft personenauto’s ingewisseld voor ov-bussen. Raymon is nu bustechnicus en voorman buswerkplaats.

"Een bus repareren geeft mij voldoening"

“Wanneer ik eer heb van mijn werk? Als ik een probleem aan een bus heb opgelost zodat die weer veilig de weg op kan. Als je die bus daarna op de (snel)weg weer tegenkomt, vol met passagiers, dan denk je: ‘Daar gaat mijn bus!’.”

Raymon heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. “Ik ben altijd al met mijn handen bezig geweest. Vroeger ben ik begonnen met sleutelen aan fietsen en brommers. Ik heb opleidingen gevolgd en heb tien jaar bij een personenautogarage gewerkt. Het bedrijf waar ik werkte ging dicht en dat was voor mij een mooi moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Via een vriend kwam ik in contact met Bluekens Truck en Bus. Toen ben ik hier op proef begonnen bij de bussen en dat beviel goed. Ik heb trainingen gevolgd om de systemen en de techniek te leren kennen. Wat mij aanspreekt aan bussen is de uitdaging. Techniek is techniek, maar dit is natuurlijk wel anders dan personenauto’s. Dit is het grote werk. Hier gebruik je sleutelmaat 55 in plaats van sleutel 6.”

Diverse werkzaamheden

De werkzaamheden zijn divers. “Soms ben je in de werkplaats bezig met onderhoud of reparatie, maar je kunt ook opgeroepen worden om naar een bus te gaan die ergens onderweg is gestrand. Laatst moest ik bijvoorbeeld naar een station. Daar stond een bus vol met passagiers stil. De startmotor was kapot. Toen heb ik er ter plekke een nieuwe startmotor in gezet, waardoor de bus weer op weg kon. Dat vind ik nou mooi: iets is stuk en jij maakt het weer.”

Doorgroeimogelijkheden

“Bluekens Truck en Bus is een werkgever die goed is voor het personeel en oog heeft voor de persoon. Toen ik bijvoorbeeld door omstandigheden thuis nodig was kreeg ik daarvoor de ruimte. Er heerst een goede werksfeer. We werken met een hechte groep collega’s. Daarnaast is het salaris goed en krijg je kansen om door te groeien. Ik ben nu bijvoorbeeld voorman buswerkplaats in Roosendaal. Dat betekent dat ik naast sleutelen ook het werk voorbereid en de planning maak. Zo kun je ook jezelf blijven ontwikkelen.”

Vrachtwagenmonteur
Functieprofiel - Vrachtwagenmonteur

De technologische ontwikkelingen gaan in een razend tempo

De transportwereld is continu in beweging. Bluekens Truck en Bus beweegt niet alleen mee, maar loopt voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Wij zijn volop bezig met alternatieve brandstoffen, zoals LNG en elektrisch rijden.
dit verhaal