Autospuiter

Autospuiter

Goed spuitwerk geeft meerwaarde aan een voertuig. Als voorbewerker en spuiter zorg jij er in onze spuiterijen in Breda of Goes voor dat trucks, trailers, bussen en bedrijfswagens echt een visitekaartje zijn voor onze klanten.

Wat doe je als autospuiter?

Het spuiten van voertuigen, onderdelen en ander materieel doe je in een spuitcabine. In de uitstekend uitgeruste spuitcabine heb je de beschikking over alle mogelijke kleuren en werk je met de best hechtende en dekkende primers en lakken. Het spuiten is een klus waarbij je zeer geconcentreerd en precies te werk gaat. Na afloop controleer je het spuitwerk en herstel je oneffenheden. Het voertuig is namelijk het uithangbord van de opdrachtgever en daarom ben je ook pas tevreden als het eindresultaat helemaal naar wens van de klant is. Na het spuiten zorg je voor een nette aflevering van het voertuig. 

Wat doe je als voorbewerker autoschade?

Als voorbewerker in de spuiterij leg je de basis voor een succesvol eindresultaat. Zelfstandig voer je de voorbereidende werkzaamheden uit die nodig zijn om voertuigen of onderdelen te kunnen spuiten. Je reinigt, schuurt, plamuurt, plakt af en brengt grondlak aan en zorgt ervoor dat elk voertuig of onderdeel optimaal voorbereid de spuitcabine in gaat. Want hoe beter je de voorbewerking uitvoert, hoe fraaier het eindresultaat.  

Hoe ziet een werkdag in de spuiterij eruit?

Het werk is zeer afwisselend. Het ene moment ben je bezig om beschadigde carrosserie-onderdelen van personen-, bestel- en bedrijfsauto’s te herstellen en te spuiten. Je herstelt bijvoorbeeld lakschade of spuit een bumper. Een dag later spuit je een complete combinatie in de huisstijl van de klant of voorzie je een voertuig van belettering. Je werkt aan allerlei verschillende voertuigen, van trucks en trailers tot OV-bussen, touringcars, bestelbussen en personenauto’s.

Welke opleiding is er voor autospuiter?

Als voorbewerker en autospuiter is het belangrijk dat je verschillende voorbewerkings- en spuittechnieken beheerst. Tijdens een MBO-opleiding Autospuiter leg je hiervoor een goede basis. Als je bij ons werkt, krijg je de mogelijkheid om cursussen te volgen zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste technieken.

Welke competenties moet je hebben als autospuiter en voorbewerker?

Naast vakkennis moet je beschikken over een aantal andere competenties. Het is belangrijk dat je werkzaamheden secuur uitvoert en zelfstandig en veilig werkt. Tijdens je werk neem je daarom altijd de kwaliteits- en veiligheidseisen en milieuvoorschriften in acht en zorg je ervoor dat je werkplek op orde is. Het verantwoord gebruiken en onderhouden van het gereedschap in de spuiterij is ook onderdeel van jouw werk.

Wat is het salaris van een autospuiter en voorbewerker?

Als voorbewerker en autospuiter is het salaris dat je verdient onder meer afhankelijk van leeftijd en ervaring. Bluekens Truck en Bus hanteert de CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf als basis.

Gitte Mathijssen
Gitte Mathijssen

"De afwisseling is fijn. Geen dag is hetzelfde"

Gitte Mathijssen is opgeleid tot schoonheidsspecialist. Nu werkt ze als magazijnmedewerker bij Bluekens. 

Deel dit functieprofiel met een vriendin, vriend of collega!
38 uur - Breda

Leerling voorbewerker/ spuiter

Leerling voorbewerker/ spuiter Bekijk de vacature

Stuur een open sollicitatie!

Upload je CV en Motivatie

Lees hier ons privacybeleid.

Wij streven er naar om je binnen vijf werkdagen te voorzien van een gepast antwoord.
Solliciteer!