Verkoopadviseur

Verkoopadviseur

Combineer jij kennis en passie voor trucks of lichte bedrijfswagens met een commerciële instelling? En weet jij van aanpakken? Dan is een baan als verkoopadviseur iets voor jou. Als verkoopadviseur vertaal jij de wensen van de klant naar transportoplossingen en diensten die hem optimaal ondersteunen en bouw je een langdurige relatie op.

De beste oplossing

Als verkoopadviseur trucks of lichte bedrijfswagens bij Bluekens Truck en Bus ben je een teamspeler. Je krijgt alle ruimte voor eigen initiatief en gaat zelfstandig te werk. Jouw drive: de (transport)ondernemers in jouw rayon optimaal ondersteunen. Of je nu verantwoordelijk bent voor de verkoop van Volvo Trucks, Renault Trucks, bedrijfswagens, jong gebruikte voertuigen of verhuur: jij vindt altijd de beste oplossing voor de vraag van de klant.

Wat doet een verkoopadviseur?

Bluekens Truck en Bus gaat voor langdurige partnerships. Als verkoopadviseur is het belangrijk dat je je goed kunt inleven in de behoefte van de klant. Met welke oplossing is hij optimaal geholpen? Je beschikt over de technische kennis om voor elke klantvraag het perfecte voertuig te specificeren. Dit doe je samen met Volvo Trucks of Renault Trucks en in samenwerking met carrosseriebedrijven en andere leveranciers. Je gaat verder dan alleen de verkoop van een voertuig. Je koppelt advies over de optimale vervoersoplossingen aan ondersteunende diensten die we aanbieden, zoals wagenparkbeheer, reparatie- en onderhoudscontracten en financiering en verzekeringen. Zo geef jij invulling aan BlueCare van Bluekens Truck en Bus: wij bieden onze klanten alle denkbare services voor optimaal transport en nemen hen de zorg voor het wagenpark volledig uit handen.

Welke competenties moet je hebben?

Enthousiast, proactief, doelgericht, empathisch: als verkoopadviseur beschik je over al deze eigenschappen. Daarmee bouw je een stevig netwerk op. Grote en kleine ondernemers kloppen bij jou aan voor advies over de juiste transportoplossing. Je hebt voortdurend oog voor verdere optimalisatie van de relatie met de klant en het uitbreiden van je netwerk. Om ervoor te zorgen dat je kennis up-to-date blijft, kun je via Bluekens Truck en Bus allerlei opleidingen en trainingen volgen.

Met wie werk je samen?

Als verkoopadviseur maak je deel uit van het salesteam en werk je  nauw samen met de verkoop binnendienst. Zij  ondersteunen je met de voorbereidende en ondersteunende werkzaamheden en zijn het aanspreekpunt voor de klant over zaken als productspecificaties en prijzen. Samen zorgen jullie ervoor dat het hele traject van aanvraag tot na de aflevering uitstekend verloopt, daarvoor staan ook jouw collega’s van het after sales-team paraat. Daarnaast verricht de binnendienst allerlei administratieve taken, zoals het zorgvuldig verwerken van orders en offertes. En tot slot werk je samen met je collega’s van marketing & communicatie.

Wat verdien je als verkoopadviseur?

Naast een prima basissalaris hanteren we een aantrekkelijke provisieregeling. Je hebt het dus deels zelf in de hand. Bluekens Truck en Bus hanteert de CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf als basis.

Harold de Bodt
Harold de Bodt

"Hier loop je voorop in de e-mobilty wereld"

Harold de Bodt is E-mobility-specialist. “Iets repareren wat het niet meer doet: dat is het mooiste wat er is.”

Deel dit functieprofiel met een vriendin, vriend of collega!

Stuur een open sollicitatie!
Alle velden zijn verplicht.

Upload je CV en Motivatie (beide verplicht)
Zorg ervoor dat de bestanden niet groter dan 6MB zijn.

Je CV is toegevoegd
Upload je CV

Je motivatie is toegevoegd
Upload je motivatie
Door te solliciteren ik ga er mee akkoord dat Bluekens Truck en Bus bv mijn persoonsgegevens verwerkt volgens haar privacybeleid.

Lees hier ons privacybeleid.

Wij streven er naar om je binnen vijf werkdagen te voorzien van een gepast antwoord.