Mijn verhaal
Harold de Bodt

Mijn verhaal
Harold de Bodt

Harold de Bodt is E-mobility-specialist bij het E-Mobility Center van Bluekens Truck en Bus. “Iets repareren wat het niet meer doet: dat is het mooiste wat er is.”

"Hier loop je voorop in de e-mobilty wereld"

Het ene moment haalt hij een accupakket van een elektrisch voertuig uit elkaar om een defect onderdeel op te sporen, even later vervangt hij een kapotte zekering. De werkdag van E-mobility-specialist Harold biedt volop afwisseling. “Maar ongeacht wat de klus is: het boeiende van deze baan is dat je iets wat het niet meer doet repareert, zodat het voertuig rijdend het terrein weer verlaat en de klant tevreden is. Dat is het mooiste wat er is.”

Van bus tot bestelwagen

Harold heeft een voorliefde voor elektro en voertuigen. “Ik heb vroeger elektrotechniek gestudeerd, maar daar was destijds niet zoveel werk in. Daarna ben ik in de voertuigbranche terecht gekomen. Ik heb jarenlang aan grote voertuigen gewerkt, zoals trucks. Maar elektrotechniek is mij altijd blijven boeien en zo ben ik een paar jaar geleden in het E-Mobility Center van Bluekens Truck en Bus in Oosterhout terecht gekomen. Hier kan ik elektro en voertuigtechniek met elkaar combineren en dat is voor mij ideaal. Een defect accupakket openmaken, het probleem opsporen en het betreffende onderdeel vervangen of repareren: dat vind ik de meest uitdagende klus.”


In het E-Mobility Center is alle kennis en ervaring op het gebied van E-mobility gebundeld. Experts hebben in een veilig af te sluiten werkplaats met eigen toegang en faciliteiten alles bij de hand om veilig te werken met hoog-voltagesystemen. “We werken aan allerlei verschillende elektrisch aangedreven voertuigen, variërend van ov-bussen tot bestelwagens. Meestal werk ik hier in de werkplaats in Oosterhout, maar soms ook bij de klant op locatie.”

Vooroplopen

“Als E-mobility-technicus moet je uiteraard affiniteit hebben met voertuigen en een passie voor elektrotechniek. Verder is belangrijk dat je orde en netheid hoog in het vaandel hebt staan en gestructureerd te werk gaat. Je werkt namelijk wel met high-voltage dus dat vraagt een veilige aanpak. Maar het is bovenal een heel aantrekkelijk beroep. E-mobility is in opmars en als Bluekens Truck en Bus lopen wij voorop in de wereld van elektrotechniek van voertuigen. Alle randvoorwaarden zijn aanwezig om het werk goed te kunnen doen. Bovendien zijn de collega’s prettig en is Bluekens een fijne werkgever, waar een familiegevoel heerst.”

Verkoopadviseur
Functieprofiel - Verkoopadviseur

Deskundig advies is belangrijker dan ooit

De transportwereld verandert in snel tempo. Deskundig advies is daarom belangrijker dan ooit. Als verkoopadviseur heb je kennis van zaken en voorzie je grote en kleine ondernemers van de juiste transportoplossing.
dit verhaal